2. DAN – John Deere Traktori

_

Snažan, svestran, produktivan – konstruisan spram Vaših potreba u poljoprivredi

Zamislite modernu poljoprivredu bez traktora – nije moguće. Ove mašine pomažu poljoprivrednicima širom sveta da završe svoj posao. Složenost poljoprivrednih poslova i izazovi koje je potrebno prevazići, zahtevaju odgovarajuću opremu – svestrane mašine za vučenje, oranje i pogonjenje, ali isto tako pouzdane da se može na njih svakodnevno osloniti.

Kompaktni, srednji ili veliki – bez obzir na veličinu, John Deere traktori objedinjuju sve potrebne osobine za Vaš svakodnevni rad u polju, na farmi ili u bašti. Bilo da želite kombinaciju male veličine, agilnosti i mogućnosti proširivanja ili čistu konjsku snagu i odličnu efikasnot, sa našim poljoprivrednim traktorima Vi i Vaše poslovanje idete samo napred. Pronađite odgovarajući John Deere traktor  ispod!

Traktori John Deere serije 6M

_

Velika snaga u kompaktnom formatu najprodavanije serije John Deere traktora ikad na tržištu Srbije.

John Deere je razvio u potpunosti novu 6M seriju  – najprodavaniju seriju John Deere traktora ikad na tržištu Srbije,  podižući sa njom standarde po pitanju komfora, performansi, okretnosti i preglednosti. Možemo slobodno reći da je sa dostupnim novitetima sve manji jaz između Premium serije traktora i novodizajnirane 6M serije traktora, misleći pri tom u poređenju sa John Deere R serijom i konkurentnim premium modelima.

Nova serija koja je na našem tržištu dostupna od 2020. godine, zamenjuje pređašnje 6M, 6MC i 6RC serije traktora. Najupečatljivije razlike, koje ljubitelji John Deere mehanizacije, na prvi pogled primećuju su oboren dizajn haube kod modela sa kratkom šasijom, kao i potpuno nova kabina, sa novim korner digitalnim displejom izmeštenim na desnom stubu. Ukoliko niste imali prilike da se još uvek upoznate sa novitetima u okviru 6M serija, kroz dalji sadržaj uputite se u glavne odlike ovih traktora, jer kao najprodavanija serija traktora na našem tržištu svakako zavređuju vašu pažnju.

600 RADNIH SATI SA TRAKTOROM JOHN DEERE 6155M !

Projekat pod nazivom “600 radnih sati sa traktorom John Deere 6155M”, ima za cilj  da kroz praktično iskustvo rukovaoca traktora John Deere 6155M, tokom jedne proizvodne sezone, predstavi i dočara šta je to što ga je privuklo za korišćenje baš ovog traktora, u kategoriji iznad 150KS.

Planirano je da se celokupna kampanja prikaže u 6 segmenata, kroz 6 kraćih filmova, u kojima će se predstaviti:

Lični utisak klijenta, u skladu sa prethodnim iskustvima sa drugim brendom traktora, po pitanju  zadovoljastva sa efikasnošću motora, menjačkim prenosnikom, pogonskim mostom, hidrauličnim sistemom, uređajem za agregatiranje i priključnim kardanskim vratilom.

Napredne tehnologije koje je moguće primeniti na John Deere mašinama – Operativni Centar, AutoTrac, Section Control, ISOBUS veza, itd.

Pristupačnost servisnim tačkama i jednostavnost svakodnevnog održavanja, troškovi redovnog održavanja, proaktivna servisna služba koja u okviru redovnog servisa pruža i besplatne savetodavne i konsultantske usluge.

Isplativost investicije – rezime u kom korisnik John Deere 6155M traktora, iznosi konačne utiske, mišljenje o opravdanosti  investiranja u traktor John Deere 6155M, informacije o troškovima održavanja i eksploatacionim troškovima, o produktivnosti u različitim radnim operacijama i isplativosti investiranja u ovaj model traktora.

VIRTUELNA DEMONSTRACIJA
Vreme je za nadgradnju

Virtuelna demonstracija Nove 6M serije John Deere traktora  – Uživo sa nama

Spremite se na uzbudljiv prikaz 6M serije John Deere traktora

Registrujte se i u najkraćem mogućem roku ćemo Vas kontaktirati u vezi sa Vašim terminom u kom ćete provesti Vaš dan sa novom 6M serijom traktora.

Tražite jedan dan u 6M s 4 cilindra! | John Deere SR »

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije 6M, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/srednje/serija-6m-my20/

Traktori John Deere serije 6R

_

Otkrijte zbog kojih karakteristika John Deere 6R serija spada u Premium segment traktora.

Prefinjen dizajn, vrhunska završna obrada, poslednja reč tehnologije prožeta u svakom segmentu traktora… Konfigurisanje traktora sa bogatim paketom opreme prema pojedinačnom ukusu i stavljanje ličnog pečata na mašinu…Svi elementi u službi komfora rukovaoca… Postavljanje standarda u rekordno niskoj potrošnji goriva… Novina za 6R seriju su modeli 6230R i 6250R, sa kojima se u okviru 6R serije nalazi ukupno čak 11 modela.

RAZLIKA IZMEĐU 6R i 6M serije John Deere tarktora

Često ste nas pitali koja je razlika između 6M i 6R serije John Deere traktora.

Upravo ova plejlista će odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije  6R, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/srednje/serija-6r/

Traktori John Deere serije 8R

_

JOHN DEERE TEŠKI TRAKTORI, ČUVENE 8R/RT/RX SERIJE, DOBIJAJU DOSTOJNE NASLEDNIKE!

PROJEKTOVAN NA OSNOVU REALNIH PARAMETARA

Osnovna namena traktora, pogotovo onih teške kategorije, je rad sa poteznicom u poslovima obrade zemljišta, kao i u poslovima transporta. Kako bi traktor transformisao potencijalnu hemijsku energiju goriva u vučnu snagu potrebno je da celokupan sklop traktora bude usklađen i sinhronizovan.

Efikasnost traktora se ogleda u:

(1) maksimalnoj efikasnošću iskorišćenja energije goriva i prenosnog sklopa
(2) maksimalnoj trakcijom hodnog mehanizma
(3) mogućnošću odabira pogodne radne brzine za dati priključak koji se vuče

Najbolja opcija bi bila kada bi se sva hemijska energija goriva transformisala u vučnu snagu na poteznici traktora. U praksi, to je nedostižno i istraživanja govore da se oko 55% raspoložive energije iskoristi za koristan rad, dok se 45% izgubi u transformaciji hemijske u mehaničku energiju, zatim u menjačkom prenosniku i pogonskom mostu traktora i nedovoljnoj trakcji pneumatika ili gusenica u dodiru sa podlogom.

Pri konstruisanju nove 8R serije, konstruktori iz John Deere-a, su se služili realnim podacima iz eksploatacionih uslova pređašnje serije traktora, koji su mahom dobijeni putem John Deere online platforme. Na taj način, eventualni nedostaci koji se ne mogu zapaziti na probnim stolovima, ili ispitnim trakama u samoj fabrici, se unapređuju pomoću realnih radnih podataka.

Motor koji pokreće John Deere 8R seriju je zapremine 9.0 L, i kod modela 8R410 razvija nominalnu snagu do 410 KS i obrtni moment od 1.851Nm. Snaga kod traktora je svakako bitna, ali malo ljudi pažnju obraća na raspoloživi obrtni momenat pri određenim obrtajima motora. Trenutno rapoloživa snaga traktora u radu je određena brojem obrtaja motora (rpm) i obrtnom momentu u tom trenutku (Nm). Ovaj podatak je i te kako bitan, s obzirom da teške radne operacije iziskuju u određenom trenutku rezervu snagu, kako bi se savladao trenutni otpor koji se javi u zemljištu. Stoga John Deere 8R serija ima tako prilagođenu krivu obrtnog momenta, da u opsegu između 1.500 – 1.600 o/min je konstantan, a zatim tendencija opadanja je veoma blaga. Prostije objašnjeno, ukoliko radite na obrtajima oko 1.700 o/min, i traktor oseti opterećenje, počeće da opada broj obrtaja motora. Sa opadanjem broja obrtaja motora, dolazi do porasta obrtnog momenta, kojim se nadoknađuje gubitak obrtaja motora, zadržava se konstantna vučna snaga i premošćava dodatno opterećenje, bez gubitka eksploatacione brzine. Ovako velika elastičnost motora je privilegija samo John Deere motora.

Pored motora, 8R serija Joh  Deere traktora je prepoznatljiva kao superiorna i iz razloga što se 94% (DLG Test 9/2016, Test Nr. 2016-00253) snage motora transformiše u vučnu snagu na poteznici. Pored efikasnosti, takođe je bitno i to da imate dovoljan broj stepena prenosa u random opsegu motora, kako biste postigli željenu brzinu kretanja. Sa John Deere e23 Powershift transmisijom, imaćete mogućost odabira nekoliko čisto mehaničkih stepena prenosa za najteže poslove.

Kako bi se snaga sa motora, redukovana u menjačkom prenosniku uz pomoć mase traktora, pretvorila u silu vuče, uz 8R seriju moguće je izabrati 3 različita hodna sistema: točkove, dve gusenice ili četiri gusenice. Hodni sistem je jedan od najbitnijih segmenata na teškim traktorima, gde se izuzev neophodne trakcije, mora voditi računa i o pritisku kojim se traktor oslanja na zemljište. To je vrlo bitno kako se struktura zemljišta za kasniji razvoj korenovog sistema biljke ne bi previše narušila, jer na kraju krajeva svi radovi koji se izvode na parceli, moraju biti usmereni ka ostvarivanju što boljih uslova za plodonošenje biljke.

Da sumiramo, kod teških traktora je najbitnije da imate snažan i elastičan motor, efikasnu transmisiju, dobro izbalansiranu masu i hodni mehanizam koji će sve to da pretvori u vučnu snagu na poteznici. Ukoliko se prilikom dizajniranja oslabila samo jedna od karika, onda taj sklop ne radi kao sinhronizovana celina i onda to nije John Deere!

Svi modeli ove nadasve moćne, pouzdane i popularne serije John Deere traktora,  su već sad u ponudi jedinog, ovlašćenog dilera i servisera John Deere mašina na tržištu Republike Srbije – kompanije KITE DOO Novi Sad.

Ekskluzivno predstavljanje nove 8R serije John Deere traktora uz John Deere Brand menadžera , Dipl. Inž. Boris Budurina.

NAJPOUZDANIJA I NAPRODAVANIJA SERIJA JOHN DEERE TEŠKIH TRAKTORA

Serija 8RT

Traktori serije 8RT, sa dve gusenice, pružaju najsnažniju pravolinijsku vuču i veoma efikasan prenos snage, zbog velike kontaktne površine. Namenjeni za ravan teren, rastresito zemljište i za uslove povišene vlažnosti zemljišta.

Serija 8RX

Ako vam je prioritet minimalno sabijanje zemljišta, Vaš pravi izbor je 8RX. Ovaj model je idealan za brdovite terene i teške tipove zemljišta. Takođe, imaćete pogodnosti usled maksimalno efiksano iskorišćenog radnog vremena.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima nove John Deere serije traktora 8R/8RT/8RX, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/veliko/serija-8r-my20/

Traktori John Deere serije 7R

_

Ostvarite još više

Odnos perfektno raspoređene mase traktora i konjskih snaga od 363 ks (267 kW) sa IPM-om, daju seriji 7R idealnu specifičnu težinu. Tako konstruisan traktor ne samo da povećava vašu produktivnost, već vas pozicionira ispred svih drugih.

Mala ukupna masa i velika snaga omogućuje traktorima iz serije 7R izuzetnu fleksibilnost u obavljanju radnih operacija. Ovi agilni traktori su projektovani da ubrzaju Vas i Vaše poslovanje.

Novi integrisani prijemnik StarFire 6000 postiže punu tačnost signala brže nego ikada, a isporučuje se fabrički kalibrisan i zaštićen od krađe.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije  7R, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/veliko/serija-7r-my20/

Traktori John Deere serije 5D

_

Traktor John Deere 5045D je vrlo interesantan traktor za manja gazdinstva, zbog svoje uprošćene konstrukcije, lakoće periodičnog održavanja, ekonomičnosti, svestranosti. Mogućnosti su raznolike pa se može upotrebiti za povrtarsku, voćarsku, ratarsku i mešovitu proizvodnju.

Opremljen u tri nivoa opreme 5045D 2WD ROPS, 5045 4WD ROPS i poslednji 5045 4WD CAB je posebno interesantan, jer podleže kriterijumima konkursa Svetske banke „50-40-10“. Ovim putem manja gazdinstva mogu da dođu u posed novog traktora, po više nego povoljnoj ceni.

Iskoristite ovaj benefit, a za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju

MOŽDA VAS TAKOĐE INTERESUJE…

_

7R SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8R SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8RT SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8RX SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI