5. DAN – John Deere Traktori

_

Snažan, svestran, produktivan – konstruisan spram Vaših potreba u poljoprivredi

Moderna poljoprivredna proizvodnja je gotovo nezamisliva bez traktora najpopularnijeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu, kompanije John Deere.

Ove čvrste i izdržljive mašine obezbeđuju učinak i u najtežim uslovima rada, u najtežim operacijama, ali pružaju i vrhunske performansi na putu i izuzetno doprinose poljoprivrednicima širom sveta da obave svoj posao maksimalno efikasno, ostvare profit i postignu željeni rast.

6 (2)
1 (2)
2 (3)
3 (3)
4 (3)
5 (3)

Kompaktni, srednji ili veliki – bez obzira na veličinu, John Deere traktori objedinjuju sve potrebno za svakodnevni rad u polju, na farmi ili u bašti i omogućavaju poljoprivrednicima širom sveta profitabilnije, efikasnije i sigurnije poslovanje.

Čuvena John Deere puna i celovita šasija, svima dobro poznata i prava John Deere konjska snaga na koju zapravo možete da se oslonite u svakom trenutku, izuzetna izdržljivost, univerzalnost, ali i dizajn za kojim se svi okreću su samo neke od karakteristika koje ove superiorne mašine čine tako poželjnim.
Bilo da želite kombinaciju male veličine, agilnosti i mogućnosti proširivanja ili čistu konjsku snagu i odličnu efikasnot, sa našim poljoprivrednim traktorima Vi i Vaše poslovanje idete samo napred.

Pronađite odgovarajući traktor ispod!

Svaki traktor John Deere serije 6R je dizajniran i konstruisan da bude najsvestraniji i najsnažniji sastavni deo vašeg mašinskog parka i napravljen je da savladava brojne izazove koje nameće teren, radni uslovi i agrotehnički rokovi.

Uspešno obavljanje Vaših poslova direktno je povezano sa kvalitetom i pouzdanošću vaše radne snage – ljudi, ali i mašina, od kojih zavisite svaki dan tokom godine!

Nova 6R serija John Deere traktora je Br. 1 Transportnim operacijama!
Velika snaga i kompaktnost su karakteristike koje će uz zapanjujuće vučne sposobnosti biti Vaš najveći oslonac u radu.

Nova 6R serija John Deere traktora je Br. 1 u Automatizovanim i Transportnim operacijama!

Velika snaga i kompaktnost su karakteristike koje će uz zapanjujuće vučne sposobnosti biti Vaš najveći oslonac u radu.

Prefinjen dizajn, vrhunska završna obrada, poslednja reč tehnologije prožeta u svakom segmentu traktora ….konfigurisanje traktora sa bogatim paketom opreme prema pojedinačnom ukusu i stavljanje ličnog pečata na mašinu, svi elementi u službi komfora rukovaoca …postavljanje standarda u rekordno niskoj potrošnji goriva …

Traktori John Deere serije 6M

_

6M serija – Najprodavanija serija John Deere traktora ikad na tržištu Srbije, osigurava novu snagu za uspešnu sezonu u poljoprivredi

Nova 6M serija je dostojno nasledila pređašnju seriju i opravdava reputaciju najprodavanijie serije John Deere traktora u Srbiji, što govore egzaktni pokazitelji tržišnog učešća ovih mašina, koje sa ponosom zastupa kompanija KITE DOO Novi Sad, koja je već 6 godine zaredom tržišni lider u prodaji zapadnih traktora na tržištu Srbije.

John Deere je razvio u potpunosti novu 6M seriju traktora, inače najprodavaniju seriju John Deere traktora ikad na tržištu Srbije, podižući sa njom standarde po pitanju komfora, performansi, okretnosti i preglednosti.

Nova 6M serija koja zamenjuje pređašnje 6M, 6MC i 6RC serije traktora, na srpskom tržištu prisutna preko dve godine. Naime, nova 6M serija obuhvata i četiri četvorocilindrična modela od 90 do 120 KS, koji se ističu međuosovinskim rastojanjem od 2,4 m. Kompaktnija od prethodnih serija, 6M modeli traktori sa haubom oborenog dizajna, obezbeđuju rukovaocu odličnu preglednost, sa proširenim vidnim poljem sa prednje strane traktora. Dodatno, tanji stubovi kabine i novodizajnirani panoramski krov, osiguravaju punu vidljivost prilikom rada sa prednjim utovarivačem i u ograničenim prostorima, poput hranidbenih hodnika farmi.

Dokazana okretnost je rezultat malog međuosovinskog rastojanja, koja na novim četvorocilindričnim modelima omogućava radijus okretanja od samo 4,35 m. Uprkos dizajnu koji odaje utisak suženosti, ove traktore, sa konceptom pune šasije, odlikuje maksimalna dozvoljena nosivost od 10,45 t, što znači da je korisna nosivost ovih modela 4,7 t.

Sve modele nove 6M serije traktora krasi novi dizajn kabine koja je značajno osvežena, sa dosta modernijim linijama dizajna kao i vrhunska zvučna izolacija, sa pragom buke od 70 dB (A). Sve bitne funkcije su locirane na panelu sa desne strane rukovaoca, koji je kompletno redizajniran, dok modeli koji su opremljeni sa CommandQuad menjačkim prenosnikom mogu biti opciono opremljeni sa Compact CommandArm-om, sa svim funkcijama lociranim na zaslonu sedišta.

Četiri nova četvorocilindrična modela John Deere traktora nove 6M serije sa kratkom šasijom, 6090M, 6100M, 6110M i 6120M su pogonjeni od strane 4.5 L John Deere Power Tech EWL motora, dok četvorocilindrične traktore sa malom i srednjom šasijom modele 6130M, 6140M i 6145M pogoni John Deere PowerTech PSS motor. Traktori sa srednjiom i velikom šasijom, modeli 6155M, 6175M i 6195M su opremljeni sa šestocilindričnim PVS motorima sa zapreminom od 6,8L.
Manji modeli traktora od 6090M do 6140M su takođe opremljeni sa IPM-om (inteligentnim upravljanjem snage) po prvi put, što poboljšava performance za 20 KS u poslovima sa priključnim kardanskim vratilom i u transportu – što znači da motor četvorocilindričnog modela traktora 6140M, isporučuje maksimalnu snagu od impresivnih 166 KS sa IPM-om.

Tri opcije različitih menjačkih prenosnika su dostupni na novoj 6M seriji. PowerQuad i AutoQuad sa četvorostepenim PowerShift menjačem, dok CommandQuad Plus nudi potpuno automatizovanu promenu stepena prenosa i rangova, bez upotrebe kvačila. Zahvaljujući EcoShift opciji, maksimalna brzina kretanja od 40km/h se dostiže pri redukovanim obrtajima motora od 1.590 o/min. Dodatna funkcija AutoClutch znači da rukovaoc sada može da upravlja jednostavnije sa traktorom, ne vodeći računa pri zaustavljanju traktora da li je pritisnuta papučica kvačila ili ne, dovoljno je samo da se stisne papučica kočnice i traktor će se zaustaviti.

600 RADNIH SATI SA TRAKTOROM JOHN DEERE 6155M !

Projekat pod nazivom “600 radnih sati sa traktorom John Deere 6155M”, ima za cilj  da kroz praktično iskustvo rukovaoca traktorom John Deere 6155M, g. Gorana Ćoškova iz Kikinde, tokom jedne proizvodne sezone, predstavi i dočara šta je to što ga je privuklo za korišćenje baš ovog traktora, u kategoriji iznad 150KS.

Celokupna kampanja je prikazana u 6 segmenata, kroz 6 kraćih filmova, u kojima će se predstaviti:

Lični utisak klijenta, u skladu sa prethodnim iskustvima sa drugim brendom traktora, po pitanju  zadovoljastva sa efikasnošću motora, menjačkim prenosnikom, pogonskim mostom, hidrauličnim sistemom, uređajem za agregatiranje i priključnim kardanskim vratilom.

Napredne tehnologije koje je moguće primeniti na John Deere mašinama – Operativni Centar, AutoTrac, Section Control, ISOBUS veza, itd.

Pristupačnost servisnim tačkama i jednostavnost svakodnevnog održavanja, troškovi redovnog održavanja, proaktivna servisna služba koja u okviru redovnog servisa pruža i besplatne savetodavne i konsultantske usluge.

Isplativost investicije – rezime u kom korisnik John Deere 6155M traktora, iznosi konačne utiske, mišljenje o opravdanosti  investiranja u traktor John Deere 6155M, informacije o troškovima održavanja i eksploatacionim troškovima, o produktivnosti u različitim radnim operacijama i isplativosti investiranja u ovaj model traktora.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije 6M, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/srednje/serija-6m/

RAZLIKA IZMEĐU 6R i 6M serije John Deere tarktora

Često ste nas pitali koja je razlika između 6M i 6R serije John Deere traktora.

Upravo ova plejlista će odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora nove serije  6R, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/srednje/serija-6r/

Traktori John Deere serije 8R

_

JOHN DEERE SERIJA 8R – NAJPOUZDANIJI I NAJPRODAVANIJI TEŠKI TRAKTORI U SRBIJI

PROJEKTOVAN NA OSNOVU REALNIH PARAMETARA

Osnovna namena traktora, pogotovo onih teške kategorije, je rad sa poteznicom u poslovima obrade zemljišta, kao i u poslovima transporta. Kako bi traktor transformisao potencijalnu hemijsku energiju goriva u vučnu snagu potrebno je da celokupan sklop traktora bude usklađen i sinhronizovan.

Efikasnost traktora se ogleda u:

(1) maksimalnoj efikasnošću iskorišćenja energije goriva i prenosnog sklopa
(2) maksimalnoj trakcijom hodnog mehanizma
(3) mogućnošću odabira pogodne radne brzine za dati priključak koji se vuče

Najbolja opcija bi bila kada bi se sva hemijska energija goriva transformisala u vučnu snagu na poteznici traktora. U praksi, to je nedostižno i istraživanja govore da se oko 55% raspoložive energije iskoristi za koristan rad, dok se 45% izgubi u transformaciji hemijske u mehaničku energiju, zatim u menjačkom prenosniku i pogonskom mostu traktora i nedovoljnoj trakcji pneumatika ili gusenica u dodiru sa podlogom.

Pri konstruisanju nove 8R serije, konstruktori iz John Deere-a, su se služili realnim podacima iz eksploatacionih uslova pređašnje serije traktora, koji su mahom dobijeni putem John Deere online platforme. Na taj način, eventualni nedostaci koji se ne mogu zapaziti na probnim stolovima, ili ispitnim trakama u samoj fabrici, se unapređuju pomoću realnih radnih podataka.

Motor koji pokreće John Deere 8R seriju je zapremine 9.0 L, i kod modela 8R410 razvija nominalnu snagu do 410 KS i obrtni moment od 1.851Nm. Snaga kod traktora je svakako bitna, ali malo ljudi pažnju obraća na raspoloživi obrtni momenat pri određenim obrtajima motora. Trenutno rapoloživa snaga traktora u radu je određena brojem obrtaja motora (rpm) i obrtnom momentu u tom trenutku (Nm). Ovaj podatak je i te kako bitan, s obzirom da teške radne operacije iziskuju u određenom trenutku rezervu snagu, kako bi se savladao trenutni otpor koji se javi u zemljištu. Stoga John Deere 8R serija ima tako prilagođenu krivu obrtnog momenta, da u opsegu između 1.500 – 1.600 o/min je konstantan, a zatim tendencija opadanja je veoma blaga. Prostije objašnjeno, ukoliko radite na obrtajima oko 1.700 o/min, i traktor oseti opterećenje, počeće da opada broj obrtaja motora. Sa opadanjem broja obrtaja motora, dolazi do porasta obrtnog momenta, kojim se nadoknađuje gubitak obrtaja motora, zadržava se konstantna vučna snaga i premošćava dodatno opterećenje, bez gubitka eksploatacione brzine. Ovako velika elastičnost motora je privilegija samo John Deere motora.

Pored motora, 8R serija Joh  Deere traktora je prepoznatljiva kao superiorna i iz razloga što se 94% (DLG Test 9/2016, Test Nr. 2016-00253) snage motora transformiše u vučnu snagu na poteznici. Pored efikasnosti, takođe je bitno i to da imate dovoljan broj stepena prenosa u random opsegu motora, kako biste postigli željenu brzinu kretanja. Sa John Deere e23 Powershift transmisijom, imaćete mogućost odabira nekoliko čisto mehaničkih stepena prenosa za najteže poslove.

Kako bi se snaga sa motora, redukovana u menjačkom prenosniku uz pomoć mase traktora, pretvorila u silu vuče, uz 8R seriju moguće je izabrati 3 različita hodna sistema: točkove, dve gusenice ili četiri gusenice. Hodni sistem je jedan od najbitnijih segmenata na teškim traktorima, gde se izuzev neophodne trakcije, mora voditi računa i o pritisku kojim se traktor oslanja na zemljište. To je vrlo bitno kako se struktura zemljišta za kasniji razvoj korenovog sistema biljke ne bi previše narušila, jer na kraju krajeva svi radovi koji se izvode na parceli, moraju biti usmereni ka ostvarivanju što boljih uslova za plodonošenje biljke.

Da sumiramo, kod teških traktora je najbitnije da imate snažan i elastičan motor, efikasnu transmisiju, dobro izbalansiranu masu i hodni mehanizam koji će sve to da pretvori u vučnu snagu na poteznici. Ukoliko se prilikom dizajniranja oslabila samo jedna od karika, onda taj sklop ne radi kao sinhronizovana celina i onda to nije John Deere!

Svi modeli ove nadasve moćne, pouzdane i popularne serije John Deere traktora,  su u ponudi jedinog, ovlašćenog dilera i servisera John Deere mašina na tržištu Republike Srbije – kompanije KITE DOO Novi Sad.

Predstavljamo 8R seriju John Deere traktora uz John Deere Brand menadžera kompanije KITE DOO, Dipl. Inž. Boris Budurina.

NAJPOUZDANIJA I NAPRODAVANIJA SERIJA JOHN DEERE TEŠKIH TRAKTORA

Serija 8RT

Traktori serije 8RT, sa dve gusenice, pružaju najsnažniju pravolinijsku vuču i veoma efikasan prenos snage, zbog velike kontaktne površine. Namenjeni za ravan teren, rastresito zemljište i za uslove povišene vlažnosti zemljišta.

Serija 8RX

Ako vam je prioritet minimalno sabijanje zemljišta, Vaš pravi izbor je 8RX. Ovaj model je idealan za brdovite terene i teške tipove zemljišta. Takođe, imaćete pogodnosti usled maksimalno efiksano iskorišćenog radnog vremena.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima John Deere serije traktora 8R/8RT/8RX, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/veliko/serija-8r-my20/

Traktori John Deere serije 7R

_

Ostvarite još više

Odnos perfektno raspoređene mase traktora i konjskih snaga od 363 ks (267 kW) sa IPM-om, daju seriji 7R idealnu specifičnu težinu. Tako konstruisan traktor ne samo da povećava vašu produktivnost, već vas pozicionira ispred svih drugih.

Mala ukupna masa i velika snaga omogućuje traktorima iz serije 7R izuzetnu fleksibilnost u obavljanju radnih operacija. Ovi agilni traktori su projektovani da ubrzaju Vas i Vaše poslovanje.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije  7R, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/veliko/serija-7r-my20/

Traktori John Deere serije 9

_

MEGA SNAGA

10 (1)
9 (1)
8 (1)
7 (1)

Traktori John Deere serije 5D

_

Model John Deere 5045D je vrlo interesantan traktor koji će unaprediti poslovanje svakog gazdinstva, zbog svoje uprošćene i čvrste konstrukcije, univerzalnosti, jednostavnih kontrola, lakoće periodičnog održavanja, ekonomičnosti, svestranosti. Mogućnosti su raznolike pa se može upotrebiti za povrtarsku, voćarsku, ratarsku i mešovitu proizvodnju.

Sa montiranom kabinom se dobija i sistem za grejanje, tako da je traktor moguće koristiti u svim vremenskim prilikama.

POKLON IGRA TRAKTOR

_

I ove godine je kompanija KITE DOO darodavac u poklon igri Novosadskog sajma, te je i ovog puta za srećnog posetioca namenjen univerzalni traktor koji će olakšati i unaprediti poslovanje svakog gazdinstva i pružiti pravu podršu u obavljanju najrazličtijih poslova, kako u ratarstvu tako i u voćarstvu i povrtarstvu – traktor John Deere 5045D.

MOŽDA VAS TAKOĐE INTERESUJE…

_

6R SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

Sve potrebne informacije se mogu naći preko ovog linka ispod:

https://www.deere.rs/sr/traktori/srednje/serija-6r/

7R SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8R SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8RT SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8RX SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI