1. DAN – John Deere Traktori

_

Snažan, svestran, produktivan – konstruisan spram Vaših potreba u poljoprivredi

Zamislite modernu poljoprivredu bez traktora – nije moguće. Ove mašine pomažu poljoprivrednicima širom sveta da završe svoj posao na najbolji mogući način. Složenost poljoprivrednih poslova i izazovi koje je potrebno prevazići, zahtevaju odgovarajuću opremu – svestrane mašine za vučenje, oranje i pogonjenje, ali isto tako pouzdane da se može na njih svakodnevno osloniti.

1.
2.
3.

Kompaktni, srednji ili veliki – bez obzir na veličinu, John Deere traktori objedinjuju sve potrebne osobine za Vaš svakodnevni rad u polju, na farmi ili u bašti. Bilo da želite kombinaciju male veličine manjih dimenzija, agilnosti i mogućnosti proširivanja ili čistu konjsku snagu i odličnu efikasnost, sa našim poljoprivrednim traktorima Vi i Vaše poslovanje idete samo napred. Pronađite odgovarajući John Deere traktor  ispod!

Traktori John Deere serije 6M

_

Samo John Deere traktor nove serije 6M, može da Vam vrati optimizam i da novu snagu za uspešnu sezonu u poljoprivredi

Nova 6M serija je dostojno nasledila pređašnju seriju i opravdava reputaciju najprodavanijie serije John Deere traktora u Srbiji, što govore egzaktni pokazitelji tržišnog učešća ovih mašina, koje sa ponosom zastupa kompanija KITE DOO Novi Sad, koja je već 3 godine zaredom tržišni lider u prodaji zapadnih traktora na tržištu Srbije.

John Deere je razvio u potpunosti novu 6M seriju traktora, inače najprodavaniju seriju John Deere traktora ikad na tržištu Srbije, podižući sa njom standarde po pitanju komfora, performansi, okretnosti i preglednosti.

Nova 6M serija koja zamenjuje pređašnje 6M, 6MC i 6RC serije traktora, na srpskom tržištu prisutna oko godinu i po dana. Naime, nova 6M serija obuhvata i četiri četvorocilindrična modela od 90 do 120 KS, koji se ističu međuosovinskim rastojanjem od 2,4 m. Kompaktnija od prethodnih serija, 6M modeli traktori sa haubom oborenog dizajna, obezbeđuju rukovaocu odličnu preglednost, sa proširenim vidnim poljem sa prednje strane traktora. Dodatno, tanji stubovi kabine i novodizajnirani panoramski krov, osiguravaju punu vidljivost prilikom rada sa prednjim utovarivačem i u ograničenim prostorima, poput hranidbenih hodnika farmi.

Dokazana okretnost je rezultat malog međuosovinskog rastojanja, koja na novim četvorocilindričnim modelima omogućava radijus okretanja od samo 4,35 m. Uprkos dizajnu koji odaje utisak suženosti, ove traktore, sa konceptom pune šasije, odlikuje maksimalna dozvoljena nosivost od 10,45 t, što znači da je korisna nosivost ovih modela 4,7 t.

Sve modele nove 6M serije traktora krasi novi dizajn kabine koja je značajno osvežena, sa dosta modernijim linijama dizajna kao i vrhunska zvučna izolacija, sa pragom buke od 70 dB (A). Sve bitne funkcije su locirane na panelu sa desne strane rukovaoca, koji je kompletno redizajniran, dok modeli koji su opremljeni sa CommandQuad menjačkim prenosnikom mogu biti opciono opremljeni sa Compact CommandArm-om, sa svim funkcijama lociranim na zaslonu sedišta.

Četiri nova četvorocilindrična modela John Deere traktora nove 6M serije sa kratkom šasijom, 6090M, 6100M, 6110M i 6120M su pogonjeni od strane 4.5 L John Deere Power Tech EWL motora, dok četvorocilindrične traktore sa malom i srednjom šasijom modele 6130M, 6140M i 6145M pogoni John Deere PowerTech PSS motor. Traktori sa srednjiom i velikom šasijom, modeli 6155M, 6175M i 6195M su opremljeni sa šestocilindričnim PVS motorima sa zapreminom od 6,8L.

Manji modeli traktora od 6090M do 6140M su takođe opremljeni sa IPM-om (inteligentnim upravljanjem snage) po prvi put, što poboljšava performance za 20 KS u poslovima sa priključnim kardanskim vratilom i u transportu – što znači da motor četvorocilindričnog modela traktora 6140M, isporučuje maksimalnu snagu od impresivnih 166 KS sa IPM-om.

Tri opcije različitih menjačkih prenosnika su dostupni na novoj 6M seriji. PowerQuad i AutoQuad sa četvorostepenim PowerShift menjačem, dok CommandQuad Plus nudi potpuno automatizovanu promenu stepena prenosa i rangova, bez upotrebe kvačila. Zahvaljujući EcoShift opciji, maksimalna brzina kretanja od 40km/h se dostiže pri redukovanim obrtajima motora od 1.590 o/min. Dodatna funkcija AutoClutch znači da rukovaoc sada može da upravlja jednostavnije sa traktorom, ne vodeći računa pri zaustavljanju traktora da li je pritisnuta papučica kvačila ili ne, dovoljno je samo da se stisne papučica kočnice i traktor će se zaustaviti. Poslednja verzija AMS i FarmSight rešenja uključujući JDLink telematiku, mogu biti naručene po izlasku iz fabrike sa pet godina besplatnom pretplatom. Svi traktori mogu biti opremljeni sa StarFire 6000 satelitskim prijemnikom i 4240 ili 4640 GreenStar ekranom. U zavisnosti od potrebnog nivoa preciznosti, pri automatskom upravljanju (AutoTrac), dostupni su SF3 i RTK signali kao i besplatan signal SF1. Svi modeli nove John Deere 6M serije traktora dostupni su za poručivanje kod zvaničnog dilera i servisera John Deere mašina na tržištu Republike Srbije, kompanije KITE DOO Novi Sad, i to u paketima Select, Select + i Premium, kako bi se zadovoljile sve potrebe različitih kupaca.

600 RADNIH SATI SA TRAKTOROM JOHN DEERE 6155M !

Projekat pod nazivom “600 radnih sati sa traktorom John Deere 6155M”, ima za cilj  da kroz praktično iskustvo rukovaoca traktorom John Deere 6155M, g. Gorana Ćoškova iz Kikinde, tokom jedne proizvodne sezone, predstavi i dočara šta je to što ga je privuklo za korišćenje baš ovog traktora, u kategoriji iznad 150KS.

Planirano je da se celokupna kampanja prikaže u 6 segmenata, kroz 6 kraćih filmova, u kojima će se predstaviti:

Lični utisak klijenta, u skladu sa prethodnim iskustvima sa drugim brendom traktora, po pitanju  zadovoljastva sa efikasnošću motora, menjačkim prenosnikom, pogonskim mostom, hidrauličnim sistemom, uređajem za agregatiranje i priključnim kardanskim vratilom.

Napredne tehnologije koje je moguće primeniti na John Deere mašinama – Operativni Centar, AutoTrac, Section Control, ISOBUS veza, itd.

Pristupačnost servisnim tačkama i jednostavnost svakodnevnog održavanja, troškovi redovnog održavanja, proaktivna servisna služba koja u okviru redovnog servisa pruža i besplatne savetodavne i konsultantske usluge.

Isplativost investicije – rezime u kom korisnik John Deere 6155M traktora, iznosi konačne utiske, mišljenje o opravdanosti  investiranja u traktor John Deere 6155M, informacije o troškovima održavanja i eksploatacionim troškovima, o produktivnosti u različitim radnim operacijama i isplativosti investiranja u ovaj model traktora.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije 6M, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/srednje/serija-6m-my20/

Traktori John Deere serije 6R

_

Otkrijte zbog kojih karakteristika John Deere 6R serija spada u Premium segment traktora.

Prefinjen dizajn, vrhunska završna obrada, poslednja reč tehnologije prožeta u svakom segmentu traktora… Konfigurisanje traktora sa bogatim paketom opreme prema pojedinačnom ukusu i stavljanje ličnog pečata na mašinu…Svi elementi u službi komfora rukovaoca… Postavljanje standarda u rekordno niskoj potrošnji goriva… Novina za 6R seriju su modeli 6230R i 6250R, sa kojima se u okviru 6R serije nalazi ukupno čak 11 modela.

RAZLIKA IZMEĐU 6R i 6M serije John Deere tarktora

Često ste nas pitali koja je razlika između 6M i 6R serije John Deere traktora.

Upravo ova plejlista će odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije  6R, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/srednje/serija-6r/

Traktori John Deere serije 8R

_

NAJPOUZDANIJI I NAJPRODAVANIJI TEŠKI TRAKTORI U SRBIJI, ČUVENE JOHN DEERE SERIJE 8R/RT/RX, DOBILI SU DOSTOJNE NASLEDNIKE!

PROJEKTOVAN NA OSNOVU REALNIH PARAMETARA

Osnovna namena traktora, pogotovo onih teške kategorije, je rad sa poteznicom u poslovima obrade zemljišta, kao i u poslovima transporta. Kako bi traktor transformisao potencijalnu hemijsku energiju goriva u vučnu snagu potrebno je da celokupan sklop traktora bude usklađen i sinhronizovan.

Efikasnost traktora se ogleda u:

(1) maksimalnoj efikasnošću iskorišćenja energije goriva i prenosnog sklopa
(2) maksimalnoj trakcijom hodnog mehanizma
(3) mogućnošću odabira pogodne radne brzine za dati priključak koji se vuče

Najbolja opcija bi bila kada bi se sva hemijska energija goriva transformisala u vučnu snagu na poteznici traktora. U praksi, to je nedostižno i istraživanja govore da se oko 55% raspoložive energije iskoristi za koristan rad, dok se 45% izgubi u transformaciji hemijske u mehaničku energiju, zatim u menjačkom prenosniku i pogonskom mostu traktora i nedovoljnoj trakcji pneumatika ili gusenica u dodiru sa podlogom.

Pri konstruisanju nove 8R serije, konstruktori iz John Deere-a, su se služili realnim podacima iz eksploatacionih uslova pređašnje serije traktora, koji su mahom dobijeni putem John Deere online platforme. Na taj način, eventualni nedostaci koji se ne mogu zapaziti na probnim stolovima, ili ispitnim trakama u samoj fabrici, se unapređuju pomoću realnih radnih podataka.

Motor koji pokreće John Deere 8R seriju je zapremine 9.0 L, i kod modela 8R410 razvija nominalnu snagu do 410 KS i obrtni moment od 1.851Nm. Snaga kod traktora je svakako bitna, ali malo ljudi pažnju obraća na raspoloživi obrtni momenat pri određenim obrtajima motora. Trenutno rapoloživa snaga traktora u radu je određena brojem obrtaja motora (rpm) i obrtnom momentu u tom trenutku (Nm). Ovaj podatak je i te kako bitan, s obzirom da teške radne operacije iziskuju u određenom trenutku rezervu snagu, kako bi se savladao trenutni otpor koji se javi u zemljištu. Stoga John Deere 8R serija ima tako prilagođenu krivu obrtnog momenta, da u opsegu između 1.500 – 1.600 o/min je konstantan, a zatim tendencija opadanja je veoma blaga. Prostije objašnjeno, ukoliko radite na obrtajima oko 1.700 o/min, i traktor oseti opterećenje, počeće da opada broj obrtaja motora. Sa opadanjem broja obrtaja motora, dolazi do porasta obrtnog momenta, kojim se nadoknađuje gubitak obrtaja motora, zadržava se konstantna vučna snaga i premošćava dodatno opterećenje, bez gubitka eksploatacione brzine. Ovako velika elastičnost motora je privilegija samo John Deere motora.

Pored motora, 8R serija Joh  Deere traktora je prepoznatljiva kao superiorna i iz razloga što se 94% (DLG Test 9/2016, Test Nr. 2016-00253) snage motora transformiše u vučnu snagu na poteznici. Pored efikasnosti, takođe je bitno i to da imate dovoljan broj stepena prenosa u random opsegu motora, kako biste postigli željenu brzinu kretanja. Sa John Deere e23 Powershift transmisijom, imaćete mogućost odabira nekoliko čisto mehaničkih stepena prenosa za najteže poslove.

Kako bi se snaga sa motora, redukovana u menjačkom prenosniku uz pomoć mase traktora, pretvorila u silu vuče, uz 8R seriju moguće je izabrati 3 različita hodna sistema: točkove, dve gusenice ili četiri gusenice. Hodni sistem je jedan od najbitnijih segmenata na teškim traktorima, gde se izuzev neophodne trakcije, mora voditi računa i o pritisku kojim se traktor oslanja na zemljište. To je vrlo bitno kako se struktura zemljišta za kasniji razvoj korenovog sistema biljke ne bi previše narušila, jer na kraju krajeva svi radovi koji se izvode na parceli, moraju biti usmereni ka ostvarivanju što boljih uslova za plodonošenje biljke.

Da sumiramo, kod teških traktora je najbitnije da imate snažan i elastičan motor, efikasnu transmisiju, dobro izbalansiranu masu i hodni mehanizam koji će sve to da pretvori u vučnu snagu na poteznici. Ukoliko se prilikom dizajniranja oslabila samo jedna od karika, onda taj sklop ne radi kao sinhronizovana celina i onda to nije John Deere!

Svi modeli ove nadasve moćne, pouzdane i popularne serije John Deere traktora,  su već sad u ponudi jedinog, ovlašćenog dilera i servisera John Deere mašina na tržištu Republike Srbije – kompanije KITE DOO Novi Sad.

Ekskluzivno predstavljanje nove 8R serije John Deere traktora uz John Deere Brand menadžera , Dipl. Inž. Boris Budurina.

NAJPOUZDANIJA I NAPRODAVANIJA SERIJA JOHN DEERE TEŠKIH TRAKTORA

Serija 8RT

Traktori serije 8RT, sa dve gusenice, pružaju najsnažniju pravolinijsku vuču i veoma efikasan prenos snage, zbog velike kontaktne površine. Namenjeni za ravan teren, rastresito zemljište i za uslove povišene vlažnosti zemljišta.

Serija 8RX

Ako vam je prioritet minimalno sabijanje zemljišta, Vaš pravi izbor je 8RX. Ovaj model je idealan za brdovite terene i teške tipove zemljišta. Takođe, imaćete pogodnosti usled maksimalno efiksano iskorišćenog radnog vremena.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima nove John Deere serije traktora 8R/8RT/8RX, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/veliko/serija-8r-my20/

Traktori John Deere serije 7R

_

Ostvarite još više

Odnos perfektno raspoređene mase traktora i konjskih snaga od 363 ks (267 kW) sa IPM-om, daju seriji 7R idealnu specifičnu težinu. Tako konstruisan traktor ne samo da povećava vašu produktivnost, već vas pozicionira ispred svih drugih.

Mala ukupna masa i velika snaga omogućuje traktorima iz serije 7R izuzetnu fleksibilnost u obavljanju radnih operacija. Ovi agilni traktori su projektovani da ubrzaju Vas i Vaše poslovanje.

Novi integrisani prijemnik StarFire 6000 postiže punu tačnost signala brže nego ikada, a isporučuje se fabrički kalibrisan i zaštićen od krađe.

Za sve detaljne informacije u vezi sa svim modelima  John Deere  traktora serije  7R, posetite naš novi John Deere website za tržište Republike Srbije:

https://www.deere.rs/sr/traktori/veliko/serija-7r-my20/

Traktori John Deere serije 6B

_

Konstruisane kao robusne višenamenske mašine, 6B serija traktora u svakom pogledu ispunjavaju John Deere kvalitet i beskompromisne performanse, kao što je to slučaj sa dosta većim traktorima. 6B serija sa svojom svestranošću, u svakom segmentu eksploatacionih parametara, kao i izdržljivom konstrukcijom, će odgovoriti i najzahtevnijim poslovima koje postavite pred njih, još brže i još kvalitetnije. I sve to uz dug eksploatacioni vek.

Možete se osloniti na naše robusne 4.5 litarske PowerTech motore sa konstantnim performansama, čak i u najzahtevnijim radnim uslovima. Povećanje momenta od 29% omogučuje 6B seriji traktora da povuče i najzahtevnije priključke bez zastoja na brdovitim terenima, dok Common Rail sistem ubrizgavanja pod visokim pritiskom na četvorocilindričnim motorima (110 KS, 120 KS i 135 KS) održava potrošnju na niskom nivou, čak i ispod vašeg očekivanja.

Model 6110B podleže kriterijumima konkursa Svetske banke „50-40-10“, tako da možete da dođete u posed novog traktora, po više nego povoljnoj ceni.

Iskoristite ovaj benefit, a za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Traktori John Deere serije 5D

_

Traktor John Deere 5045D je vrlo interesantan traktor za manja gazdinstva, zbog svoje uprošćene konstrukcije, lakoće periodičnog održavanja, ekonomičnosti, svestranosti. Mogućnosti su raznolike pa se može upotrebiti za povrtarsku, voćarsku, ratarsku i mešovitu proizvodnju.

Dostupan u tri nivoa opreme 5045D 2WD ROPS, 5045 4WD ROPS i poslednji 5045 4WD CAB je posebno interesantan, jer podleže kriterijumima konkursa Svetske banke „50-40-10“. Ovim putem manja gazdinstva mogu da dođu u posed novog traktora, po više nego povoljnoj ceni.

Iskoristite ovaj benefit, a za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju

MOŽDA VAS TAKOĐE INTERESUJE…

_

7R SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8R SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8RT SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI

8RX SERIJA JOHN DEERE TRAKTORA – SVI MODELI